Προβολές σελίδας την προηγούμενη εβδομάδα

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΟΠΑΠ: Με καμάρι ανακοίνωσε την μετάδοση κυνοδρομιών στην Ελλάδα!

Και λέγαμέ πως για όλα υπάρχει ένα όριο. Στην αρχή της σεζόν ο ΟΠΑΠ αποφάσισε να δώσει χορηγία στις φανέλες οµάδων και να διαφηµίσει εκτός όλων των άλλων και το σούπερ τζογαδόρικο ΚΙΝΟ. Τώρα προχωρά. Ο Οργανισµός εντάσσει στο πρόγραµµά του κυνοδροµίες! Είτε εικονικές είτε κανονικές! Από τις 22/3 με πρόγραµµα που θα µεταδίδεται από τις 9 το πρωί µέχρι τις 11 το βράδυ! Οποιος θέλει µπαίνει στα πρακτορεία και ποντάρει κατά το δοκούν.
Οι κούρσες µε τα σκυλιά θα είναι ανά 15’ και την Κυριακή θα έχουµε εικονικές αφίξεις κάθε πεντάλεπτο! Θα χάσουµε το µέτρηµα. Ελάχιστα µας ενδιαφέρει αν οι κυνοδροµίες έχουν απήχηση σε ΗΠΑ ή Βρετανία. Εδώ είµαστε Ελλάδα.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του ο ΟΠΑΠ έφερε τις κυνοδρομίες και προγραμματίζει και άλλα παιχνίδια με αυτοκίνητα κ.α.  ''από την Τρίτη, 22 Μαρτίου, για μια δοκιμαστική περίοδο μόνο στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Άρτας''. Δηλαδή είτε ζωντανά ζώα είτε αυτοκίνητα, το ίδιο μας κάνει.

Αναφέρει ακόμα: ''Τα παιχνίδια Κυνοδρομιών είναι από τα πιο εντυπωσιακά αθλήματα, με μεγάλη ιστορία στο εξωτερικό (ιδίως στην Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ). Στις Η.Π.Α. οι πρώτοι αγώνες έγιναν το 1919 και το πρώτο στάδιο άνοιξε στο Emeryville της California. Σ...ήμερα είναι το έκτο δημοφιλέστερο άθλημα στην χώρα.  Στην Αγγλία, το άθλημα είναι περισσότερο διαδεδομένο απ' ό,τι οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Απόδειξη της αποδοχής του αθλήματος στην Μεγάλη Βρετανία είναι το γεγονός ότι το 1927, ένα χρόνο μετά την εισαγωγή του αθλήματος στη χώρα, λειτουργούσαν ήδη 40 κυνοδρόμια σε διάφορες πόλεις. Σήμερα, εξακολουθεί να έχει τόσο μεγάλη επιτυχία, με συνέπεια στις ιδιαίτερα σημαντικές κούρσες οι θεατές ξεπερνούν τους εκατό χιλιάδες.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΑΠ Α.Ε.
''
Παραλείπει επιμελώς να αναφέρει ότι έχουν απαγορευτεί οι κούρσες σκύλων , όπως στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, όπου 100 σκυλιά ζούσαν σε μικρά κλουβιά και έβγαιναν μόνο για την ημέρα του αγώνα.

Ήδη στο site του υπάρχει η κατηγορία Races.
ΟΠΑΠ: Με καμάρι ανακοίνωσε την μετάδοση κυνοδρομιών στην Ελλάδα!
''Κυνοδρομίες και η αδρεναλίνη στα ύψη!

Ένα από τα εντυπωσιακότερα αθλήματα, με μεγάλη ιστορία στο εξωτερικό, φτάνει επιτέλους και στην οθόνη των Monitor Games του πρακτορείου σου. Καθημερινά προβάλλονται αγώνες δρόμου, σε εικονικά ή πραγματικά κυνοδρόμια, σε ζωντανή μετάδοση από τα μεγαλύτερα κυνοδρόμια του εξωτερικού, όπου συμμετέχουν ειδικά εκπαιδευμένα κυνηγετικά σκυλιά. H δυνατότητα στοιχηματισμού είναι καθημερινή μέσα από ένα πρόγραμμα κυνοδρομιών που ξεκινάει το πρωί και τελειώνει το βράδυ !!

Τόσο άμεσα και τόσο απλά!''

Το ζητούµενο σχετίζεται όχι μόνο µε την απόφαση του ΟΠΑΠ να ρίξει στην αγορά ένα άκρως εθιστικό παιχνίδι όπως αναφέρουν τα Νέα αλλά και με το γεγονός ότι ο ΟΠΑΠ προωθεί ένα ''παιχνίδι'' που κρύβει μία ακόμα βιομηχανία εκμετάλλευσης των ζώων, στο βωμό του χρήματος.

Κι αυτό γιατί όπως έχουμε γράψει πολλές φορές στο adespoto.gr, τα Γκρέιχαουντ και όσα σκυλιά χρησιμοποιούνται για τις κυνοδρομίες, τις κούρσες σκύλων, εκτρέφονται σε άθλιες συνθήκες, θανατώνονται μαζικά όταν θεωρηθούν άχρηστα και δεν νιώθουν ποτέ την αγάπη και την φροντίδα που θα πρεπε να έχουν ως σκυλιά.

Μήπως, λοιπόν, το µότο του Οργανισµού για τον «αθλητισµό και τον πολιτισµό » θα έπρεπε να αλλάξει;

Ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε την Τετάρτη, όπως λέει το Κέρδος,  καλύτερα του αναμενόμενου καθαρά κέρδη τετάρτου τριμήνου, καθώς οι περικοπές κόστους αντιστάθμισαν μερικώς την συνεχιζόμενη ύφεση στην Ελλάδα και τις απώλειες εσόδων λόγω της απεργίας των πρακτόρων του.

Το ίδιο διάστημα, οι πωλήσεις υποχώρησαν 14% στα 1,26 δις ευρώ με τα έσοδα από το Στοίχημα και το Kino να καταγράφουν ετήσια πτώση 13% το καθένα.

Απαιτήστε την λήξη των προβολών πραγματικών κυνοδρομιών, εξηγώντας στους υπεύθυνους ότι επειδή πραγματοποιούνται στην Αγγλία και στις ΗΠΑ δεν είναι και σωστές ως προς τη μεταχείριση των ζώων. Για διαμαρτυρία:

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΠΑΠ 210-5798800

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΓΡΑΜΜ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ 210-5798902
ΓΡΑΜΜ. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 210-5798905
ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΓΡΑΜΜ. ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ 210-5798903
ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙ 210-5798960
email: info@opap.gr, lamprou@opap.gr, διευθύντρια κοινωνικής ευθύνης, hstamatopoulos@opap.gr (Χάρης Σταματόπουλος -Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου) και  ispanoudakis@opap.gr (Ιωάννης Σπανουδάκης-Διευθύνων Σύμβουλος).
adespoto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου