Προβολές σελίδας την προηγούμενη εβδομάδα

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Το DNA της γάτας έστειλε στη φυλακή αυτούς που την κακοποίησαν

Το 2008 ο γατούλης Scruffy βρέθηκε άσχημα καμμένος σε διμάρισμα στο Brooklyn. Έφηβοι τον είχαν περιλούσει με εύφλεκτο υγρό και στη συνέχεια του πέταξαν σπίρτο. Το σώμα του ήταν τόσο άσχημα καμμένο που τελικά του έγινε ευθανασία. Στη φωτογραφία βλέπετε τα κατεστραμμένα μουστάκια του που κάηκαν...Στις 8/3 καταδικάστηκαν με τη βοήθεια του....DNA.
Το 2009 μία γάτα βρέθηκε νεκρή, αφού την χτύπησε μέχρι θανάτου ο γαμπρός του ιδιοκτήτη της, με μία ομπρέλα.

Σήμερα, 2011, οι δύο γάτες δικαιώθηκαν με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Οι δράστες καταδικάστηκαν για κακοποίηση ζώου, με αποδεικτικά στοιχεία από το ίδιο τους το ...σώμα.

Η φιλοζωϊκή American Society for the Prevention of Cruelty to Animals χρησιμοποίησε για πρώτη φορά DNA από τα άτυχα ζώα για να καταφέρει να καταδικάσει τους δράστες. Στις 8/3 καταδικάστηκαν και αυτό είναι μόνο η αρχή.

35 χρόνια μετά την πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε ανθρώπινο DNA για εγκληματική υπόθεση, συλλέγεται DNA ζώου από τις αρχές ώστε να καταφέρουν να εφαρμόσουν το νόμο και να τιμωρήσουν όσους κακοποιούν τα τετράποδα, με αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία.

Πέρσυ, επιστήμονες δημιούργησαν στις ΗΠΑ την πρώτη βάση δεδομένων DNA από σκυλιά που χρησιμοποιούνταν σε κυνομαχίες,όπως είχαμε δημοσιεύσει στο adespoto.gr, για να βοηθήσουν τους ερευνητές να βρουν τις σχέσεις ανάμεσα σε εκτροφείες, ιδιοκτήτες και τα ίδια τα ζώα.

Ο Scruffy ήταν ένα αδέσποτο γατάκι 1 έτους και το ταϊζαν σε μία πολυκατοικία. Τον Οκτώβριο του 2008 βρέθηκε ζωντανό αλλά καμμένο, με όλη τη γούνα του και το δέρμα του κατεστραμμένα.

Τα εγκαύματα ήταν τόσο άσχημα που έπρεπε να γίνει ευθανασία στο ζώο. Οι ερευνητές ανακάλυψαν σημάδια από καύση και καμμένο ιστό σε ένα δωμάτιο του κτιρίου. Πήραν δείγμα από τον καμμένο ιστό και το εξέτασαν στο κτηνιατρικό εργαστήριο γενετικήες του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια. Εκεί επιβεβαίωσαν ότι ήταν ιστός από το σώμα γάτας. Έλεγξαν δείγμα από το σώμα του Scruffy και ταίριαξε απόλυτα με το πρώτο δείγμμα...
Το DNA της γάτας έστειλε στη φυλακή αυτούς που την κακοποίησαν

Στο μεταξύ, δύο έφηβοι, ο Angelo Monderoy και ο Matthew Cooper, ήταν οι ύποπτοι αφού τους είχαν δει να παίρνουν το ζώο από το δρόμο, μαζί τους μέσα στο κτίριο. Ουσιαστικά, στο δικαστήριο, οι αρχές κατάφεραν να αποδείξουν ότι υπήρχε καμμένη γάτα και αυτή ήταν που θανατώθηκε.

Έτσι, οι έφηβοι κρίθηκαν ένοχοι στις 8/3 για σοβαρή κακοποίηση ζώου, διάρρηξη και εμπρησμό και αντιμετωπίζουν πιθανή φυλάκιση 15 ετών. Και είναι σήμερα 20 ετών...

Στην υπόθεση της άλλης γάτας, της Madea, ένας ''άντρας'', ο Lordtyson Garett,όπως είχαμε δημοσιεύσει στο adespoto.gr, χτύπησε την γάτα των πεθερικών του. Η γατούλα ήταν μόλις 4 ετών αλλά την χτύπησε τόσο άσχημα που κατέρρευσαν τα πνευμόνια της και της έγινε ευθανασία.
Το DNA της γάτας έστειλε στη φυλακή αυτούς που την κακοποίησαν

Οι ερευνητές ανακάλυψαν μία ομπρέλα, πεταμένη σε πλαστική σακούλα. Είχε πάνω της σημάδια που θα μπορούσε να έχει κάνει η γάτα με τα νύχια της, στην προσπάθεια της να ξεφύγει... Πήραν δείγμα από ξεραμένο σάλιο της γάτας,που αποτελεί δείγμα DNA και το σύγκριναν με δείγμα από το σώμα της γατούλας. Ταίριαξε.

Ο 33χρονος κρίθηκε ένοχος για σοβαρή κακοποίηση ζώου και καταδικάστηκε.

Η ASPCA έχει πάρει δείγμα DNA και για άλλες 6 υποθέσεις κακοποίησης ζώων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου